Litúrgia i Oració

oficidiviEl ritme diari de l’Ahadia ve marcat per l’ordenament litúrgic que comporta el rés de l’Ofici diví, anomenat també Saltiri, Horologi o Litúrgia de les Hores. Per saber-ne més, visiteu aquesta breu entrada de la Wikipèdia on s’expliquen els orígens i l’estructura d’aquesta pregària mil·lenària (segles IV i V dC).

El Breviari emprat que conté la Litúrgia de les Hores ha estat reformat perquè el puguin resar en comunió tots els cristians, sigui quina sigui la seva denominació o espiritualitat. El Breviari consta de dos volums per a tot l’any litúrgic (‘Propi del temps’ i ‘Temps ordinari’), i el trobareu en català. El podeu baixar en format PDF per a e-readers, tablets, mòbils o qualsevol altre dispositiu mòbil, des d’aquest enllaç.

 L’horari és el següent:

La Litúrgia de les Hores es resa a l’oratori de l’Ahadia, i és compartida amb totes aquelles visites rebudes que així ho desitgin. El mateix amb l’Eucaristia.


Si bé durant tot el dia hi ha continus moments d’atenció transcendent i posada en presència davant de Déu amb el res de l’Ofici diví, l’oratori és sempre disponible per fer un temps d’oració individual. A més a més es fan estones d’oració personal dirigida, acompanyada amb música espiritual, encens, espelmes, reflexions i la Paraula de Déu. Així mateix, en aquells dies més destacats dels temps litúrgics (Nadal, Setmana Santa, Pentecosta), la litúrgia s’intensifica i s’enriqueix per ajudar-nos a comprendre millor tots els misteris que Déu, per la seva Gràcia, ens presenta.

L’oració també és un temps per sentir cant gregorià o clàssica barroca, per cantar temes de Kairoi, per meditar amb les estrofes de Taizé, per escoltar cançons de música cristiana… amb la música s’eleva el nostre esperit. Però també ens acompanyen en l’ascètica tots els altres sentits: amb les aromes de l’encens, amb els perfums de les espelmes i amb la penombra inquieta de les flames.

Ja sigui a dins de la casa com a tot l’entorn natural, hi ha molts espais per ajudar-nos a establir el diàleg comú amb Ell. A banda de l’oració privada, l’oració personal en comunitat en un espai tancat o enmig de la seva creació, és un preciós camí per al diàleg intens amb el nostre Pare i per viure la comunió dels sants ja en aquest món: permet, en el caliu dels escollits de Déu, compartir patiments, desitjos, pregàries, intercessions, consols i alegries, entre els germans combregats.


<
Torneu a l’inici